Barion Pixel
 

Kincugi székek

2023.10.27.

A Kincugi Művészet: A Törött Szépség Útja

Az emberi kreativitás sosem ismer határokat. Amikor a hagyomány és művészet találkozik, olyan varázslatos dolgok születhetnek, amik örökre megragadják a szívünket. Ma megosztom veletek egy különleges kreatív kihívást, amiben részt vettem: két régi fa szék felújítását a japán kincugi technika segítségével.

Kincugi: A Törött Szépség Művészete

A kincugi egy ősi japán technika, amelynek lényege a törött vagy repedt tárgyak újjávarázsolása, mintha sosem sérültek volna meg. A szó szerinti fordítása “arany illesztés”. Az eljárás során az apró töréseket vagy repedéseket arany, ezüst vagy más drágakő ragasztóval töltik ki, létrehozva ezzel valódi műalkotásokat.

A kincugi többet rejt magában, mint amit első ránézésre látni lehet. Az apró hibák és törések a tárgy történetét mesélik el, és hozzájárulnak annak egyediségéhez és szépségéhez. Ezen művészet lényege a elfogadás, a törékenység szépségének megértése, és a múlt értékének megőrzése.

A Kihívás Elfogadása: Két Megkopott Szék Megújítása

Ebben a projektben egy kedves barátomnak segíthettem két régi fa szék újjávarázsolásában a kincugi technika alkalmazásával. Ezek a székek magukban hordozták az idő múltát és a használat nyomait. Voltak rajtuk apró sérülések és repedések, de ezek az apró hibák értéket adtak nekik. A tulajdonosoknak fontos volt számukra az emlékek megőrzése és a székek újjáélesztése.

A projekt kezdetekor alaposan tanulmányoztam a székeket, hogy megérthessem azok történetét. Az egyik szék alig volt sérült, míg a másik közepén egy nagyobb lyuk és repedés húzódott végig. Ezek voltak azok a részek, amiket a kincugi technika alkalmazásával emeltem ki, hogy az arany festékkel új életet leheljek beléjük.

A festés folyamata izgalmas és időigényes volt, de a végeredmény megérte a munkát. A két szék most nem csak bútorok, hanem valódi műalkotások is. Az arany festék nem csak kitöltötte a sérüléseket, hanem kiemelte azokat, és a székek történetét mesélte el azokon a helyeken, ahol a korábbi sérülések voltak.

Az öröm, amit a tulajdonosok arcán láttam, amikor átadtam nekik ezeket a megújított székeket, megfizethetetlen volt. Ezek a székek most nem csak ülőalkalmatosságok, hanem olyan művészi alkotások, amik inspirációval töltenek el mindannyiunkat.

A kincugi technika valóban egy különleges művészet, amely a törött szépséget és a múlt értékét ünnepli meg. A két megújított szék most örökre egy része ennek a történetnek, és büszke vagyok rájuk, hogy segíthettem megőrizni az emlékeket és új életet leheltem beléjük.

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/06/shop_circle_logos_originals.png

Eredeti alkotások

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/06/shop_circle_logos_prints.png

Nyomatok

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/06/shop_circle_logos_collectibles.png

Ajándéktárgyak

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/06/shop_circle_logos_artist_tools.png

Kellékek & Egyebek

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2020/11/barion-card-strip-intl_1200px.png
https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/05/foxpost_logo_white-160x160.png

© 2024. Ynfoo Online Kft. – Minden jog fenntartva! – ÁSZFAdatvédelem

Languages
Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró