Barion Pixel
 
https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/04/konyvecskek_uveg.png

EGYEDI, KÉZZEL KÉSZÍTETT

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/04/konyvecskek_logo.png

Apró kis kézzel készült különlegességek igazi könyvmolyoknak. 🙂

Mik is ezek a Könyvecskék?

A Könyvecskék alapötlete egy szokásból fakad. Akik igazán szeretnek olvasni, és imádják a könyveket, általában két listát vezetnek. Az egyik listára azokat a könyveket írják, amiket el szeretnének olvasni, a másikra azokat, amiket már elolvastak. Bizonyos fanatikusok egy harmadikat is vezetnek, amikre azokat a könyveket írják, amiket éppen most olvasnak.

Ebből a szokásból jöt az alapötlet, hogy lehetne ezt kicsit kreatívabban is vezetni, mint listákat írni. Először két befőttesüveget töltöttem meg cetlikkel, amikre a könyvek címeit írtam. Ebben volt egy kis játék is, hiszen amelyik cetlit kihúztam, az a könyv volt a következő, amit ‘ki kellett végeznem’. Ha egyikkel végeztem, a cetli ment a ‘már elolvasottak’ üvegbe.

De ez sem volt az igazi. Jó volt, de még mindig nem olyan kreatív, mint maguk a könyvek. És akkor beugrott! Legyenek ezek a listák is olyan kreatívak, mint maguk a könyvek! Legyenek maguk a könyvek a lista! És ekkor megszületett a mini könyvek – vagy ahogy én hívom őket -, a Könyvecskék ötlete.

Elkezdtem magamnak legyártani azokat a könyveket, amiket már elolvastam, vettem egy szép üveget és elkezdtem felhalmozni a mini kis műveket, amik nem csak cuki kis gyűjteménynek se utolsók, hanem motiválják is az embert az olvasásra. Minden kiolvasott könyv után megszületik a cuki kis mini változata, ami mehet az üvegbe.

Arra gondoltam, hogy megosztom ezeket a mini könyveket, hátha valaki más is szeretné így gyarapítani elolvasott könyveinek gyűjteményét. Így hát megszületett a Könyvecskék webshop, ahol folyamatosan (akár kérésre is) bővülő mini Könyvecskék várják új gazdájukat, amiket kézzel készítek el.

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/05/konyvecskek_mik_ezek.jpg

Minden darab kézzel készül

Mindig azonos méretarány

100% azonos borító, gerinc és hátlap

Egyedi kiadvány is megrendelhető

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/05/konyvecskek_mekkora.jpg

Mekkorák a Könyvecskék?

Az elkészítésénél az első feladat, hogy pontos méretet veszek az eredeti könyvről. Legyen az kemény, vagy puha fedeles, lemérem a könyv magasságát (a szélesség ebből automatikusan következik), illetve a gerinc vastagságát. Ez után jönnek a számítások, hogy mekkora is legyen a mini változat.

Minden egyes Könyvecske ugyanolyan méretarányban készül, tehát, ha egymás mellé raknád az összeset, akkor ugyanazt látnád, mintha ránéznél a valódi könyvespolcon lévő példányokra, csak kicsiben. Minden egyes Könyvecske igazodik az eredeti könyv méreteihez, vastagságához.

A méretarány 1:6,6-hoz, ami annyit jelent, hogy ezek az apróságok körülbelül 3 centi magasak. Úgy véltem ez pontosan az a méret, ami még jól mutat, akár polcon, akár egy keretben, vagy üvegben. Nem túl nagy, de nem is túl kicsi, tehát tökéletes.

Mennyi idő alatt készülnek el?

Minden egyes Könyvecske kézzel készül, így nem tömeg gyártott termékről van szó, mind külön el kell készíteni. Az első feladat, a könyv borítójának digitalizálása. Ezt külön végzem el az elő és hátlap, illetve a gerinc esetében, magas, nyomdai minőségben. Ezután ezeket számítógépen szerkesztem meg, illesztem össze és szépítem, gondolok itt színekre, kontrasztra, stb., hogy minél szebb legyen a mini változat. Miután ezzel megvagyok az előzőleg kiszámított méretre kicsinyítem és már lehet nyomtatni is. Ezt magas minőségű, fényes papírra nyomom, hogy a kész Könyvecske minél szebb legyen, majd jöhet a belív, a lapok, amik persze üresek, mintha egy jegyzettömb lenne. Ez egy bonyolultabb folyamat, de ez is mind kézzel készül, a méretre vágás és ragasztás. Egy Könyvecske a teljes folyamatot beleértve (digitalizálás, szerkesztés, nyomtatás, vágás, ragasztás, stb.) kb. 1 óra alatt készül el.

Természetesen előre is dolgozom, így rendelés esetén lehet már tudok kész Könyvecskékkel szolgálni hamar, de ha nem, akkor a rendelések mennyiségétől függően, a kiszállítás maximum egy hét.

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/05/konyvecskek_hogyan_keszul.jpg
https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/05/konyvecskek_egyedi_keres.jpg

Milyen Könyvecskét rendelhetek?

Több millió könyvel természetesen nem rendelkezem, amiket pikk pakk miniatűr változatban meg tudok alkotni, de a rendelkezése álló borítók a saját olvasási szokásaim és ízlésem, illetve a kérések által folyamatosan bővülnek.

Ha eddigi gyűjteményemben megtalálható az a könyvet, amit szeretnél mini változatban birtokolni, akkor  azonnal el tudom kezdeni az elkészítését, de ha nem, akkor is egyszerű dolgod van.

Csupán ki kell töltened a megrendelés után megjelenő űrlapot, amiben elküldöd a könyv linkjét – hogy biztos ne legyen félreértés -, és utána én intézem a többit, csupán egy kicsivel tovább fog tartani a mini Könyvecske elkészítése.

Ha egy olyan könyvet szeretnél, ami már nincs forgalomban, vagy egy régebbi kiadást szeretnél, régebbi borítóval, azt is megoldhatjuk, csupán fel kell venned velem a kapcsolatot.

Pár szó rólam

Előadóművészként vagyok a színpadon már közel két évtizede, így a művészet sosem állt távol tőlem. Szabadidőmben nagyon szerettem rajzolni, festeni és alkotni. A tehetségem félig örökölt, mivel nagyapám festőművész volt, de mikor komolyan elkezdett érdekelni egy-egy téma, legyen szó szobrászatról, rajzolásról, vagy akár a japán tusfestészetről, mindig felkerestem a szakma nagyjait, hogy náluk tanulhassak. Több alkotó szemináriumát és tanfolyamait végeztem el, köztük, spanyol, japán és francia művészekét.

A miniatűrök művészettét – véleményem szerint – a legnagyobb mestereitől tanulhattam, egy Japán művésztől, aki csodákra volt képes!

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/04/joo_laszlo_pastelgram.jpg

Pár szó Könyvecske tulajdonosoktól

“Aki meglátja a polcomon rögtön irigykedik. :)”
K. Hanna

“Imádom őket! Szuper cukik!”
B. Lara

“Lányom igazi könyvimádó, őt leptem meg vele. Óriási sikerrel!”
L. Károly

Eddig készült Könyvecskék

Zsugabubus
TEák
Kezdetben az univerzum
Vállald fel bátran önmagad
Wabi sabi
TEaivók zsebkönyve
Japán nyelvkönyv
Japán képes szótár
Piedone nyomában
Japán társalgás
Lü uraság tavasz-ősz kalendáriuma
Mr IKEA
Nagy tea könyv
Kiáltsd ki a szerelmed a világ közepén
Japán tündérmesék
Japán barangolások
Hasonmások
Varázspartik és lakomák Harry Potter módra
Diótörő és Egérkirály
Könyvecskék - Harry Potter és a titkok kamrája
Könyvecskék - Harry Potter és a bölcsek köve
Könyvecskék - Örülten, mélyen
Könyvecskék - Mindöröké Columbo
Könyvecskék - David Copperfield: A varázslat története
Könyvecskék - Harry Potter és az azkabani fogoly
Könyvecskék - Örülten, mélyen
Könyvecskék - Harry Potter és a félvér herceg
Könyvecskék - Harry Potter és a tűz serlege
Könyvecskék - Harry Potter és a halál ereklyéi
Könyvecskék - Rintaro és a könyvek útvesztője
Könyvecskék - Nikola Tesla: Találmányaim
Könyvecskék - Harry Potter és a főnix rendje
https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2020/11/barion-card-strip-intl_1200px.png
https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/05/foxpost_logo_white-160x160.png

© 2024. Ynfoo Online Kft. – Minden jog fenntartva! – ÁSZFAdatvédelem

Languages
Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró