Barion Pixel
 

ÉLETEM NAPTÁRA

Az életed hónapokban

Néha az élet tényleg rövidnek tűnik, máskor pedig lehetetlenül hosszúnak.

De ez a naptár segít hangsúlyozni, hogy egészen biztosan véges.

Ezek a hónapok a Te hónapjaid, és csak ennyid van.

Tekintettel erre a tényre, az egyetlen megfelelő szó a hónapjaid leírására az, hogy értékes.

Az örökkévalóságban trillió és trilliónyi hónap van, de ez a Te kis maroknyi hónapod.

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/07/eletem_naptara_03.jpg

ÉLETEM NAPTÁRA

Az életed hónapokban

Néha az élet tényleg rövidnek tűnik, máskor pedig lehetetlenül hosszúnak.

De ez a naptár segít hangsúlyozni, hogy egészen biztosan véges.

Ezek a hónapok a Te hónapjaid, és csak ennyid van.

Tekintettel erre a tényre, az egyetlen megfelelő szó a hónapjaid leírására az, hogy értékes.

Az örökkévalóságban trillió és trilliónyi hónap van, de ez a Te kis maroknyi hónapod.

Miről szól ez a naptár?

A “drága” témát folytatva képzeljük el, hogy minden hónap egy aprócska drágakő, mint egy 2 mm-es gyémánt.
Ha megszorozzuk egy ilyen apró gyémánt térfogatát a 90 év alatt eltelt hónapok számával, akkor az alig egy kiskanálnyi gyémántra jön ki.
Ha ezt a kanálnyi gyémántot nézzük, egy nagyon egyértelmű kérdést kell feltennünk: “A legtöbbet hozzuk ki a hónapjainkból?”.

Amikor a saját hónapjaimat nézegettem, azon gondolkodtam, hogy vajon megfelelően kihasználni azokat? Végül rájöttem, hogy két módja van a hátrelévő hónapjaink felhasználásának:

1) Élvezzük azokat

2) Építünk valamit, hogy a jövőbeli hónapjaink vagy mások hónapjai még élvezhetőbbé tegyük.

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/07/eletem_naptara_01.jpg
https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/07/eletem_naptara.jpg

Más szóval, van ez a kis kanál gyémántom (hónapom), és tényleg olyan életet akarok teremteni, amelyben boldoggá tesznek ezek a hónapok. Te is így vagy ezzel? Mert ha egy ‘gyémánt’ nem tesz téged boldoggá, az csak azért lehet, mert arra használod, hogy ‘más gyémántok’ jobban menjenek – akár a sajátod a jövőben, akár másé. Az ideális helyzetben jól kell egyensúlyozni az 1. és a 2. lehetőség között! Néha talán képes is vagy mindkettőt egyszerre megvalósítani, mint például azokban az időkben, amikor imádod a munkádat.

Persze, ha egy gyémánt élvezetes, de azzal, hogy élvezed, elszúrod a jövőbeli gyémántjaidat, az nem túl jó. Hasonlóképpen, ha gyémántot gyémánt után használsz arra, hogy felépíts valamit a jövőd számára, de ez nem tesz téged boldoggá, és hosszú távú dolognak tűnik, aminek nincs vége, az sem jó.

De a lehető legrosszabb módja a gyémántok felhasználásának az, ha sem a fenti 1., sem a 2. pontot nem éred el. Néha a “semmit sem” akkor fordul elő, ha rossz karrierben vagy rossz kapcsolatban vagy, és ez gyakran a bátorság, az önfegyelem vagy a kreativitás hiányának a tünete. Néha a “egyik sem” egy legyengítő probléma miatt következik be.

Mindannyiunknak voltak már Rossz Hónapjai, és ezért nem érezzük jól magukat. És amikor a “Rossz Hónapok” hosszú sorozata következik be, akkor depresszióssá, frusztrálttá, reménytelené válhatsz. Elkerülhetetlen, hogy ne legyenek ‘Rossz Hónapok’, és néha fontosak is – gyakran egy igazán rossz hónap vezet el egy életet megváltoztató megvilágosodáshoz -, de a ‘Rossz Hónapok’ minimalizálására való törekvés méltó cél.

Segíthet Életed Naptára!

Hogy segítsünk neked tudatosak maradni, létrehoztam ‘Életed Naptárát’, amely egy lapon az életed minden hónapját ábrázolja. A naptárt digitálisan, vagy fizikailag, több méretben is megszerezheted.

Amellett, hogy a naptár célja, hogy rendszeres elmélkedésre ösztönözzön, remélem, segíthet abban, hogy jobban eligazodj az életedben, segíthet célokat kitűzni és betartani azokat, és emlékeztet arra, hogy legyél büszke magadra azért, amit elértél, és hálás a kanaladban lévő ‘gyémántokért’.

Az, hogy hogyan használod a naptárat, teljesen rád van bízva, de íme néhány lehetőség:

Különböző színekkel emeld ki a múlt hónapjait, hogy “életfejezetek” szerint tagold őket – pl. középiskola, főiskola, első vagy második munkahely, új város, eljegyzés, házasság stb. vagy bármi, ami számodra egy új életfejezetet jelent. Külön köröket is megjelölhetsz, ahol kulcsfontosságú fordulópontok történtek. Vagy írj valamit minden egyes kör fölé, ahogy az eltelt.

Tervezd meg a jövőre vonatkozó céljaidat úgy, hogy egy jövőbeli körbe teszel egy jelet, és vizuálisan látod, hogy pontosan hány hónapod van még az elérésig.

Ha újdonsült szülő vagy, jó móka lehet, ha a gyermekednek is készítesz egyet, hogy később megnézhessék, és legyen némi információjuk arról, mi történt az életük első néhány évében.

A kis körök arra is emlékeztethetnek, hogy az élet megbocsátó. Nem számít, mi történik az adott hónapban, a következő hónapban egy új, friss kör kapunk, amivel dolgozhatunk. Ez engem például arra késztet, hogy kihagyjam az újévi fogadalmakat – ezek úgysem működnek soha -, és arra koncentráljak, hogy minden hónap végén új havi fogadalmakat tegyek. Minden üres kör egy új lehetőség.

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/07/eletem_naptara_02.jpg

Rendeld meg saját Naptáradat

Életem Naptára
1.900 Ft7.900 Ft

Pár szó rólam

Előadóművészként vagyok a színpadon már közel két évtizede, így a művészet sosem állt távol tőlem. Szabadidőmben nagyon szerettem rajzolni, festeni és alkotni. A tehetségem félig örökölt, mivel nagyapám festőművész volt, de mikor komolyan elkezdett érdekelni egy-egy téma, legyen szó szobrászatról, rajzolásról, vagy akár a japán tusfestészetről, mindig felkerestem a szakma nagyjait, hogy náluk tanulhassak. Több alkotó szemináriumát és tanfolyamait végeztem el, köztük, spanyol, japán és francia művészekét.

A miniatűrök művészettét – véleményem szerint – a legnagyobb mestereitől tanulhattam, egy Japán művésztől, aki csodákra volt képes!

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/04/joo_laszlo_pastelgram.jpg

Pár szó Naptár tulajdonosoktól

“Köszönöm a mindennapi inspirációt! Látva, hogy eddig mennyi telt el és mennyi van még, tényleg felrázza az embert.”
T. Brigi

“Megijedtem, mikor először kisatíroztam a már eltelt hónapokat és megláttam mennyi van még hátra. De ez pozitívan hatott rám. Elkezdtem végre élni!”
R. Tibor

“Ajándékba kaptam és azt hittem, hogy először szomorú leszek, hogy látnom kell mindig hogy telik az idő, de utána pont fordítva lett. Alig várom, hogy jöjjön a következő hónap, mert ismét tehetek valami jót az életemben.”
E. Ancsa

https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2020/11/barion-card-strip-intl_1200px.png
https://www.joolaszlo.hu/wp-content/uploads/2023/05/foxpost_logo_white-160x160.png

© 2024. Ynfoo Online Kft. – Minden jog fenntartva! – ÁSZFAdatvédelem

Languages
Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró